۳۱ تیر ۱۳۹۴، ۹:۰۳

براثر سرطان ریه؛

ای‌ال دکتروف درگذشت

ای‌ال دکتروف درگذشت

ای ال دکتروف نویسنده صاحب نام آمریکا شب گذشته در سن ۸۴ سالگی و در اثر سرطان ریه درگذشت.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتروف در زمان حیات خود ۱۰ رمان، یک نمایشنامه و دو مجموعه داستان کوتاه در کنار مقالات ادبی متعدد منتشر کرد اما در ایران بیشتر او را به خاطر ترجمه نجف دریابندری از رمان مشهورش «رگتایم» و مقدمه‌اش بر یکی از آثار رضا براهنی، می‌شناسند.

نشریه هوستون درباره درگذشت این نویسنده نوشت، این نویسنده که مدت‌ها بود به بیماری سرطان ریه مبتلا بود عصر دیروز در بیمارستانی در شهر نیویورک چشم از جهان فرو بست. به گفته ریچارد پسر ادوارد بیماری سرطان مدت‌ها بود که او را از پا انداخته بود اما ادوارد تا اخرین لحظه‌ها با این بیماری مبارزه کرد.

ادگار لارنس دکتروف تا به امروز رمان‌های متعدد و پرمخاطبی را به رشته تحریر در آورده و برخی از آثار او برای تولید و ساخت فیلم‌های سینمایی صاحب نامی در جهان مورد اقتباس قرار گرفته‌اند. 

او سال گذشته رمان مغز اندرو را نیز روانه بازار کرد و آخرین اثر ادبی‌اش را نیز با مخاطبان و هوادارانش به اشتراک گذاشت او در یکی از آخرین مصاحبه‌هایش درباره نوشتن می‌گوید: هوادارانم اغلب که مرا می‌بینند از من سوال می‌کنند چطور می‌نویسی! باید به انها بگویم نوشتن اصلا امری منطقی نیست و توضیحش بسیار دشوار است. نمی‌شود مردم را متقاعد کرد مثل رانندگی کردن می ماند. می‌توانی با چشمان باز مدت‌ها زانندگی کنی و به مقصد برسی به شرط آنکه در یک مسیر خوب و با نور کافی سفر کنی.

این نویسنده آمریکایی ۶ ژانویه در نیویورک به دنیا آمد سالها در این شهر زندگی کرد و سرانجام  بیست و یکم ژوئیه ۲۰۱۵ به دلیل عوارض ناشی از سرطان ریه در شهر منهتن نیویورک درگذشت.

دکتروف بیش از هر چیز به خاطر آثاری مشهور است که تجارب آمریکا را با استفاده از شخصیت‌های داستانی در بستر حوادث تاریخی بازگو می‌کند.

وی در سال ۱۹۸۹ با نگارش رمان بیلی باتگیت جایزه ادبی پولیتزر و نیز پن فاکنر را نیز به دست آورده بود.

باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا از او به عنوانیکی از بزرگترین رمان نویسان آمریکا یاد کرده است او در توئیتر خود درباره اش نوشت: خیلی چیزها از کتاب هایش آموختم، جایش خالی خواهد بود.

از آثار دکتروف می‌توان به «تاب دانیل»، «رگتایم»، «نمایشگاه جهانی»، «بیلی باتگیت»، «آب کردن»، «شهر خدا»، «مارش: پیشروی تاریخی ژنرال ویلیام شرمن»،« هومر و لنگلی» و «مغز اندرو» اشاره کرد.

کد خبر 2863476

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha